Marie Louise van Mourik

Over Plain Orange…
Junis Kinderopvang is een middelgrote organisatie midden in het Groene Hart, ambitieus en altijd in beweging. In de zomer van 2015 hebben wij Plain Orange benaderd om ons te adviseren en te ondersteunen in het proces van ‘reorganisatie en integratie’. Een dynamisch en complex traject waarbij de communicatie en de expertise nauw luisterde.

Tevens heeft Plain Orange tot aan de zomer dit jaar een voortrekkersrol gehad in het ontwikkelen en implementeren van ons nieuwe werkconcept  ‘Slim Samenwerken’. Op een eigentijdse manier en op natuurlijke wijze werden alle disciplines binnen het servicebureau betrokken bij deze verandering. Dit heeft onze cultuur de gewenste boost gegeven en wordt nu actief verder doorontwikkeld.

Parallel hieraan heeft Plain Orange ook het ontwerp en de verhuizing van ons kantoor in een zeer korte tijd, boven verwachting, weten te realiseren. ‘Gaat niet bestaat niet’ was en is nu ook nog steeds het mantra. Plain Orange kenmerkt zich door een proactieve, betrokken, open en eerlijke aanpak. Alle interventies werden eerst doordacht en in samenhang en samenwerking met onze organisatie geïmplementeerd.

We hebben samen bergen verzet in een bijzonder hoog tempo. Plain Orange kenmerkt zich door alerte aandacht voor de interne communicatie en hoog deskundigheidniveau op diverse vlakken. Ik kijk terug op een hele plezierige samenwerking en ik ben blij met het zichtbare resultaat waar we nu ‘de vruchten van plukken’. Het is een stevige basis om samen verder aan te werken.

Marie Louise van MourikDirecteur-Bestuurder @ Junis Kinderopvang
Eveline O’Brien

Over Plain Orange
Monique & Marjo heb ik leren kennen als twee zeer enthousiaste professionals die met plezier hun afspraken nakomen en met flinke energie gezamenlijk met hun omgeving goede resultaten neerzetten. De samenwerking heb ik als uitermate plezierig ervaren! En ondanks dat het vaak over serieuze, lastige,  complexe organisatorische of technische zaken gaat, is er altijd ruimte voor relativering en humor.

Eveline O’BrienManager Operations @ PQR
Marthé de Pee

Over Plain Blue
Door de jaren heen heb ik al met verschillende bureau’s aan tafel mogen zitten waardoor ik mezelf wel als ervaringsdeskundige durf uit te laten. Daardoor is het ook leuk om je enthousiasme te delen over goede bureau’s als deze.

De eerste kennismaking met Monique en Marjo was zeker geen doorsnee ontmoeting.
Er zaten twee sterke vrouwen die op een positieve en enthousiaste wijze doortastend kennis maken met de kandidaat aan tafel.
Een welkome afwisseling in de wereld van passieve “CV screeners” die zich verdiepen in het papier ipv de mens.
Een gezonde dosis humor en openheid in uitstraling maken dat je je op je gemak voelt aan tafel.
Daar waar andere bureau’s passief afwachten wat er gebeurt, maken deze twee kanjers echt het verschil voor je als
Tijdens het gehele sollicitatietraject tonen zij een betrokkenheid die voor mij tot dusverre onbekend was.
Het geeft je een goed gevoel van aandacht en vertrouwen, iets dat je goed kunt gebruiken in deze periode.

De gehanteerde werkwijze geeft voor zowel kandidaat als opdrachtgever uiteindelijk een hoog rendement op investering.
Ik heb inmiddels een droombaan gevonden met de bemiddeling van Monique en Marjo. Dus de komende jaren hoop ik ze niet te spreken ;-).
Maar als het ooit weer actueel is zijn zij de eerste die ik ga bellen!

Marthé de Pee
Gonneke Zwennes

Over Plain Blue
Persoonlijk contact en doorzettingsvermogen, met de match van twee kanten als uitgangspunt: dat zijn de steekwoorden die mijn ervaring met Marjo en Monique het meest typeren. Ze gaan voor je als ze geloven dat je de juiste kandidaat voor de functie bent. Ze nemen geen genoegen met een snelle, standaard afwijzing op basis van een cv en zorgen ervoor dat je toch aan tafel komt met het bedrijf.

Ook nemen ze echt de tijd voor je en laten zich daarbij niet beperken tot de ‘9-to-5-kantooruren’. Een goede match tussen bedrijf en kandidaat betekent voor hen dat ze niet alleen kijken naar de belangen van het bedrijf, maar ook naar de belangen van de kandidaat. De betrokkenheid die zij tonen, vind ik echt heel bijzonder. Als kandidaat voelde ik mij een heuse VIP! En daarmee maken ze voor mij het verschil. Want uiteindelijk is ook het bedrijf het beste gebaat bij een kandidaat die weloverwogen voor de functie kiest.

Gonneke Zwennes
Peter van Oort

Over Plain Blue
Na een aantal jaren werkeloos thuis te hebben gezeten, werd ik blij verrast met een verzoek via LinkedIn door Annemieke van Plain Blue. Zij gaf aan dat wij mogelijk iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Er bleek inderdaad een match te zijn met een vacature en in de periode daarna aanvullende informatie wederzijds uitgewisseld, een afspraak in de buurt gemaakt en vervolgens samen besloten dat zij mij ging voordragen bij het bedrijf. Hieruit volgden een tweetal afspraken en uiteindelijk heeft dit geleid tot een nieuwe baan voor mij.

Ik kan niet anders zeggen dat de dames (Annemieke en Monique) enorm betrokken zijn, mij goed op de hoogte hebben gehouden en ook enorm belangstellend waren, en niet alleen op een zakelijke wijze. Ik ben blij verrast door de gemeende felicitaties en het bloemetje bij het slagen van deze exercitie. Ondanks mijn leeftijd (50+) in een voor mij moeilijke markt hebben zij toch kans gezien, zonder dat we het echt een keer over de leeftijd hebben gehad, mij bij een werkgever overtuigend onder ogen te brengen.

Voor mij is duidelijk geworden dat netwerken werkt en dat net het beetje extra wat de dames hebben gegeven voor mij heel belangrijk is geweest. Ik hoop dat jullie op deze wijze nog vele anderen aan een leuke baan kunnen helpen want jullie geven net dat beetje extra wat ik bij anderen wel eens mis.

Peter van Oort
Kim Roos

Over Plain Orange…
Marjo (Venhoeven) van Plain Orange heeft ook dit jaar weer haar bijdrage geleverd bij bij SPF Beheer. Wij hebben eerder al heel prettig met Marjo samen gewerkt. Het was daarom meer dan logisch dat zij ons team weer zou komen versterken. Marjo is een vakvrouw die weet waar ze het over heeft. Ze weet goed op verschillende niveaus te schakelen. Ze heeft een goede dosis humor en weet zaken te doorgronden en ernaar te handelen. Ze wordt door medewerkers en managers enorm gewaardeerd. Het is altijd jammer als we dan ook weer afscheid van haar moeten nemen. We gaan Marjo enorm missen en wensen haar veel succes met alle uitdagingen die ze de komende tijd zal aangaan.

Kim RoosManager HRM @ SPF Beheer

Lees hier een artikel in het tijdschrift Ondernemersbelang (oktober 2014) over wat we doen en hoe we de dingen zien.

Lees hier een artikel in het tijdschrift Security Management (december 2013) over één van onze succesvolle projecten.